Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΦΕΜΙΝΑΖΙΣΜΟΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ



    Ας παρουμε δυο κοριτσια, τη Νικη και την Ephee.
Η Νικη ειναι μια κοπελα που γνωριζει τα προβληματα που αντιμετωπιζει η συγχρονη Γυναικα στην κοινωνια. Κινητοποιειται και βοηθαει ολες οσες υποφερουν απο αδικιες που οφειλονται στις ηλιθιες προκαταληψεις. Προκαταληψεις οπως οτι η γυναικες δεν τα καταφερνουν τοσο καλα οσο οι αντρες ή οτι οι γυναικες κερδιζουν καλυτερες θεσεις και καριερα επειδη γαμιουνται με μανατζαρεους. Παραλληλα, η Νικη γνωριζοντας και τις ιδιομορφιες του φυλου της, κατακρινει οσες κοπελες επωφελουνται του μουνιου τους για να καταπιεσουν και να απομυζησουν απολαβες. Η Νικη ξερει οτι οι ανδρες αποτελουν την πλειοψηφεια των θυματων ενδοοικογενειακης βιας και επισης γνωριζει οτι και ενα μικρο ποσοστο ανδρων πεφτει θυμα βιασμου απο γυναικες. Αυτο δεν την κανει να ντρεπεται για το φυλο της, αλλα την παροτρυνει να συνεχισει πιο δυνατα ωστε οι γυναικες να αποκτησουν τη θεση που τους αξιζει στην κοινωνια, εξαλειφοντας παραλληλα τις μαλακισμενες που δινουν πατηματα στους φαλλοκρατες να τις κατηγορουν.

Μπραβο Νικη, συνεχισε ετσι, γιατι εχεις κερδισει το σεβασμο και τη συμπαρασταση των συνειδητοποιημενων ανδρων στον αγωνα σου.



Απο την αλλη πλευρα, η Ephee ειναι μια κατ' επιφασιν γυναικα, -ισως καλυτερα "θηλαστικο γενους θηλυκου"- με μυαλο δεινοσαυρου και διαθεσεις πολυομυελιτιδας, ετοιμη να σπειρει τα θανατηφορα εγκεφαλικα της βακτηρια σε μυαλα νεαρα και ευπλαστα μεσω της μεγαλοστομια της Ηγετιδος και της ψυχολογια του Οχλου.
Η Ephee παρολο που ειχε την τυχη να διαβασει και να εκπαιδευτει σωστα, ειχε την ατυχια να εχει παραπανω τεστοστερονη απο τη μεση γυναικα. Αυτο σε καμια περιπτωση δεν την εκανε ανδροπρεπη ομοφυλοφιλη, αλλα επηρρεασε τις εγκεφαλικες της διεργασιες σε συναρτηση μαλιστα με την υψηλη της ευφυϊα σε βαθμο που διαστρευλωνε τραγικα την πραγματικοτητα. Ειχε τεραστιο θυμο και εψαχνε "κακους" να τον διοχετευσει. Ηταν σαν ενα οπλο που εψαχνε παρανοϊκα να σκοτωσει κατι και φυσικα ο κοσμος μας ειναι γεματος τετοιους "στοχους". Η Ephee ειδε γρηγορα τις αδικιες που περνουσαν οι γυναικες αλλα αντι να ενεργησει οπως η Νικη, σωστα, οργανωμενα και αποφασιστικα, αποφασισε να ενεργησει μονο με τις τελευταιες συλλαβες τις προηγουμενης προτασης...φασιστικα. Εκμεταλευομενη ολο το συστημα υποστηριξης και αλληλεγγυης των γυναικων αρχισε να τραμπουκιζει αδιακριτα εναντια στους αντρες, ειχαν-δεν ειχαν δικιο. Θεωρησε αυτοματα πως σε μια αντιδικια μεταξυ ατομων διαφορετικου φυλου, ο αντρας ειχε a propo το λαθος και επρεπε να πληρωσει για ολες τις αδικιες που υπεστησαν οι γυναικες στην ιστορια του πλανητη. Πολεμουσε για αυτο το σκοπο ακουραστα. Η οργη της επεκτεινονταν ομως ΚΑΙ στις γυναικες που αυτοβουλα συμμετειχαν υπερ της ισοτητας των δυο φυλων, οπως ειναι η Νικη που αναφεραμε πιο πανω. Δεν γινεται να υπαρχει ισοτητα. Η γυναικα υπεφερε, αρα αν δεν περασουν τουλαχιστον πεντακοσιοι αιωνες απολυταρχικης μητριαρχιας για να ισοφαρισει το ματς, ο κοσμος ειναι ενα απεραντο πεδιο βολης που η Ephee ευχαριστως σε καθε δοθεισα ευκαιρια, θα μετετρεπε σε εναν τεραστιο κρατηρα με πυρηνικα μανιταρια και ανυπολογιστες καταστροφες. Η Ephee δεν μπορει να συλλαβει την απλη εννοια της ισορροπιας και της αδερφοτητας. Η Ephee ειναι σαν εκεινη τη μικρη μεριδα Αφροαμερικανων που προκαλουν ρατσιστικα εγκληματα εναντιων λευκων, επειδη καποτε ΚΑΑΑΑΠΟΤΕ οι προγονοι των δευτερων ηταν καταπιεστικα καθαρματα απεναντι στους μαυρους σκλαβους τους. Η Ephee δεν μπορει να συνειδητοποιησει οτι ο κοσμος προχωρα. Της αρεσει να διαιωνιζει το μισος. Της αρεσει να υπαρχει μια συνεχη ροη βιας, υποσκαπτοντας ετσι καθε προσπαθεια να ξεπεραστουν οι κοινωνικες προκαταληψεις. Η Ephee μετετρεψε συνειδητα τον εαυτο της σε αυτο που πολεμαει, με αποτελεσμα να κανει περισσοτερο κακο παρα καλο για την ισοτιμια της γυναικας στον γαμημενο αυτο κοσμο.

   Η Ephee εχοντας μια ψευδη αισθηση μεγαλειου για τη δυναμη του μυαλου της, αρχισε να βγαζει συμπλεγματα ανωτεροτητας και ρατσισμου απεναντι και σε αλλες κοινωνικες ομαδες που την εκνευριζαν.
Προχωρησε λοιπον τη χολη της εναντια σε οσους ειχαν "ανοητες" ψυχικες ασθενειες και πιο συγκεκριμενα σε αυτους που πασχουν απο OCD (Obsessive Compalsive Disorder), δηλαδη Ιδεοψυχαναγκαστικη Διαταραχη. Στο δικο της διαταραγμενο μυαλο ειναι γελοιο ενας ανθρωπος να προσπαθει να αποφυγει περπατωντας τα διαχωριστικα αναμεσα στις πλακες των πεζοδρομιων ή να βαζει τα ρουχα του σε συγκεκριμενη σειρα στην ντουλαπα ή να εχει ζυγο αριθμο απο ολα στο σπιτι του. Αποφευγει να σκεφτει οτι ολος ο κοσμος εχει τετοια "κουσουρια" και οτι υπαρχουν βαριες περιπτωσεις Ιδεοψυχαναγκασμου οπου ο αλλος θα σκοτωσει ή θα παθει κριση πανικου αν του χαλασεις την "αρμονια" για την οποια τοσο κοπιασε. Στο μυαλο της ειναι γελοια η εννοια του Ιδεοψυχαναγκασμου. Αυτα σκεφτοταν και χαϊδεψε το γατο της 20 φορες μετα που ο γκομενος της την καρφωσε στο μουνι ακριβως 550 φορες.

Οι σκληρες πεποιθησεις της Ephee επεκτεινονται και σε αυτους που πασχουν απο Αφροδισια Νοσηματα, επιζητωντας με μανια τον αργο και βασανιστικο τους ψοφο σαν Σαλωμη το Κεφαλι του Ιωαννη του Βαπτιστη. Οποιος κολλησε Αφροδισιο ειναι ενοχος και αξιος της μοιρας του, αφου πηγε και γαμηθηκε χωρις προφυλακτικο, αγνοωντας επιδεικτικα οτι πολλες τετοιες ασθενειες μεταδιδονται απο τη γυρω περιοχη, ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ, namely τα μουνοχειλα, τα αρχιδια, τις τριχες και τα μπουτια. Εχει κλεισει τα ματια της σε αυτους που κολλησαν ασθενειες οπως Ηπατιτιδα C και AIDS και με αλλους τροπους οπως η μεταγγιση μολυσμενου αιματος ή τα παιδακια που γεννηθηκαν απο μητερα-φορεα. Ολοι τους σφαγια στο βωμο της Τσουβαλοποιησης της Ephee. Ομως την ιδια στιγμη εστελνε προστυχα μηνυματα πισω απο την πλατη του γκομενου της σε τυπα που ειχε γαμησει τοσες γκομενες που ο Ρον Τζερεμυ μπροστα του φανταζει 12χρονο αγαμητο που απο σεξ φετος το ωροσκοπιο του γραφει "νιβεα και παλαμη".

   Δεν σταματαει ομως εδω. Το bio  της Ephee λεει οτι ειναι αντι-Κρητη, οτι μισει και απεχθανεται οτιδηποτε και οποιονδηποτε Κρητικο. Σιγουρα, πολλες συμπεριφορες και νοοτροπιες των συμπατριωτων  μου ειναι περα για περα λαθος: παρκαρισμα μες στη μεση του δρομου με κυκλοφορια για να χαιρετισει το συντεκνο, τσαμπουκαδες με οπλα, εμετικη υποτιμηση των γυναικων και των αδυναμων, ακρατος τοπικισμος οτι και καλα η Κρητη ειναι το καλυτερο μερος του κοσμου και ολοι οι ξενομεριτες ειναι για το μπουτσο Καβαλα, Λαμια, Ορχομενο και μονο αμα πινεις σαν βοας, κερνας, κανεις φασαριες και λες καλα λογια για τους Κρητικους τοτε και μονο τοτε σε δεχονται σαν ισο. Ολα αυτα ομως ειναι παθογενειες που προερχονται απο την ελλειψη Παιδειας, αφου απο νωρις οι βοσκοι αναγκαζουν τα παιδια τους να αφησουν το σχολειο και να αφιερωθουν στη θεα Κατσικα ή στο πασοκ (δεν ξερω ειλικρινα τι ειναι χειροτερο), ενω σε αλλες περιπτωσεις τοπικισμου βλεπουμε κοσμο που σπουδασε εκτος Κρητης και επειδη καποιοι τους συμπεριφερθηκαν κομπλεξικα, θεωρησαν οτι η παθογενεια ξεκιναει απο τον τοπο καταγωγης τους. Ομως μιλαμε για μια ελαχιστη μειοψηφια ανθρωπων, τοσο μικρη που αν πεις στην Ephee "ονομασε μου 50 Κρητικους που εμπρακτα σου απεδειξαν οτι ειναι γαμημενα παιδακια που αξιζουν συμφορες και ψοφο", δεν θα τα καταφερει. Πενηντα ρε, πες μου πενηντα σε ενα νησι μισου εκατομυριου ανθρωπων, μαθηματικα δηλαδη το 1/10.000!!! Και παλι δεν θα τα καταφερει.

Οποτε λοιπον Ephee, οταν λες οτι η βλακεια σε εξερεθιζει και σε κανει να θελεις να σκοτωσεις, τσεκαρε πρωτα αν η αυτοκτονια ειναι το πρωτο βημα για την επιτυχια.


Βεσερεμος. 










71 σχόλια:

  1. Πού τη θυμήθηκες αυτή τη μαλακισμένη ρε; Μέχρι κι απ'τα κατάστιχα του Αγίου Πέτρου νόμιζα ότι την είχανε σβήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ομως υπαρχει και ειναι στο τουιτερ. Αλλαξε μαλιστα το ονομα και ειχαμε ενα μινι διαλογο, οπου χωρις να το θελει μου αποκαλυψε ποια ηταν. Εγω, κυριος ομως. Ουτε βρισιες, ουτε τιποτα. Τα μαζεψα ολα τα σκατα και τα σερβιρα ωμα χωρις καν μαχαιροπιρουνα

      Διαγραφή
    2. Ο Θωμας ειναι τοσο πρωτος που ειναι πρωτος και δευτερος και τριτος

      Διαγραφή
  2. Μου θυμίζει μια άλλη, που ενώ τελείωσε κάποιο πρόγραμμα αποτοξινωσης εκραζε ανηλικους χρήστες ηρωινης με το σκεπτικό ότι δεν ήπιαν πολύ πρέζα στη ζωή τους άρα δεν έχουν ανάγκη μια θεραπευτική κοινότητα όσο την είχε αυτή, είναι να μην έχεις διαβάσει εξώφυλλο μπακουνιν σαυτη τη ζωή. (ΚΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρομος προς την αποτοξινωση λογικα παει με τα ενσημα. Οσο πιο πολλα εχεις τοσο πιο κοντα εισαι. Τι να τηνε θελει ναπουμε ο νουμπας τη μεθαδονη;

      Διαγραφή
    2. Δεν τέλειωσε πρόγραμμα.
      Μάθε να διαβάζεις.
      Ανόητε ΚΚ,
      σύμμαχο εναντίον αυτής της 'άλλης', στο Χωστήρα δε θα βρεις.

      Διαγραφή
  3. Ο φεμιναζισμός, άγνωστος και ως νεοφεμινισμός έχει αρχίσει να γίνεται μάστιγα. Θα γράψω κι εγώ το κατιντίς μου όταν αποφασίσω να κατσω την κωλάθρα μου κάτω (έτοιμο σχεδόν το επόμενο :). Ρε σε αυτόν τον πανηλίθιο κόσμο που ζούμε δεν το βρίσκω απίθανο σε λίγα χρόνια να λες "Γεια σου Μαρία" και να σε μαντρώνουν μέσα στη φυλάκα επειδή την άλλη τη φωνάζουνε Μαίρη και ουχί Μαρία και προσβλήθηκε και της πρήστηκε το μουνί και έγινε σα ραπάνι μουχλιασμένο.

    Υ.Γ.: Το Πασόκ είναι χειρότερο.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει ενας αστικος μυθος που δεν τον πολυπιστευω γιατι εχει κενα αλλα αντικατοπτριζει αυτο που ειπες: ενας τυπος γνωριζει σε μπαρ κοπελα που ειχε πιει δυο ποτηρια παραπανω, ε εκανε κινηση και φιληθηκαν. Την επομενη μερα ξυπνα η κοπελα και θυμαται τι εγινε οποτε πηγε και εκανε καταγγελια οτι την βιασε και απο τοτε ο τυπας σαπιζει στη φυλακη.

      Διαγραφή
    2. Καθολου μυθος χωστηρακο,να την ακους την ελενιτσα.

      Διαγραφή
    3. ναξερες προεδρε ποσο με βρισκεις συμφωνη.

      Διαγραφή
    4. Καλως την Ελενιτσα!! Τι κανεις;
      Λες οτι δεν ειναι μυθος. Εχεις καποιο συνδεσμο απο επισημη ιστοσελιδα που να αναφερει το περιστατικο;

      Διαγραφή
  4. Οποτε λοιπον Ephee, οταν λες οτι η βλακεια σε εξερεθιζει και σε κανει να θελεις να σκοτωσεις, τσεκαρε πρωτα αν η αυτοκτονια ειναι το πρωτο βημα για την επιτυχια.....ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΙΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΕΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως Μαριε, εχεις δικιο. Δεν ειναι μια και δυο. Ειναι καμποσες, λιγες αλλα καμποσες που προκαλουν και το μονο που κανουν ειναι να λειτουργουν και εις βαρος και των υπολοιπων γυναικων. Εξευτελιζουν τα κινηματα στηριξης τους στρεφουν την κοινη γνωμη εναντια τους.
      Το χειροτερο ειναι οτι προβαινουν και σε πραξεις βιας

      Διαγραφή
    2. Εγω θελω να αυτοκτονησει ο δ/ντης μου! Μετα να ζηλεψει ο προισταμενος μου που τον ζηλευει κ θελει να γινει δ/ντης κ να αυτοκτονησει κ αυτος!!
      Θα λυπηθω παρα πολυ... ειλικρινα!

      Διαγραφή
    3. Εχεις δυο αντιθετα φαινομενα, το Φαινομενο Ιζνογκουντ να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη και το Φαινομενο Ντομινο οπου πεφτει ο ενας και ριχνει τον αλλο.

      Αν δεν αποφασισουν δεν γινεται τιποτα

      Διαγραφή
  5. Ως φεμινιστρια και αναγνωστρια δικης σου αλλα και της Εφης (πριν κλεισει τα παντα), δεν ετυχε να διαφωνησω σε πολλα πραγματα οταν εγραφε, ανοιχτα και με το ονομα της, αλλα αντιστοιχα, εχω διαφωνησει και μαζι της και μαζι σου, και αντιστοιχα εχω συμφωνησει σε διαφορα.

    Με βρισκεις αντιθετη στην χρηση του ορου φεμιναζι. Αφ ενος γιατι αποτελει προσβολη προς τα θυματα του Ναζισμου, αφ ετερου γιατι οσο και αν ειναι ενοχλητικες, σπαστικες, η ο,τι αλλο θες, οι φεμινιστριες που αναφερεις δεν εχουν αποτελεσει δολοφονοι μαζικα ανθρωπων, οποτε ο ορος ειναι ατοπος και παραπλανητικος. Σαν τον grammar nazi.

    Τελος, δεν ξερω τι εχεις δει εσυ, αλλα ως μελος φεμινιστικων οργανωσεων και εχοντας παρακολουθησει μαθηματα σπουδων φυλου σε πανεπιστημια (ελληνικα και ξενα), ο φεμινισμος ειναι που μαχεται να προστατευσει τους ανδρες θυματα βιας. Συνηθως ειναι αντρες που τους κοροιδευουν, οπως και δεν δεχονται οτι οι ανδρες πεφτουν θυματα βιασμου. Θελω να τονισω δηλαδη οτι αν υπαρχουν φεμινιστριες που γελοιοποιουν το φαινομενο, αυτοματως αποκλειονται απο καθε σοβαρο φεμινιστικο χωρο.

    Η ισοτητα θα επιτευχθει με αγωνα, αλλα και με συμμαχους, και δεν θα δωσουμε στους πατριαρχες (ανδρες και γυναικες) να καταλαβουν το οφελος της ισοτητας αν φερομαστε σαν μαλακισμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεχομαι απολυτως την αποψη σου και ειδικα οσο αφορα τον ορο ναζι (NAzionalen soZIalisten) και το οτι οντως ειναι ενας υπερβολικος -συγκριτικα με τη δραση τους- ορος.
      Ηρθε η ωρα να δημιουργησω εγω εναν ορο. MOB, matriarchs oppressive bullies. Νομιζω ειναι...τελειο ή καπως τελειο

      Διαγραφή
    2. Μ'αρεσει ο ορος, καντον κοπι ραιτ. Ηθελα να προσθεσω κατι: αναφερεις τις γυναικες που χρησιμοποιουν την ιδιοτητα τους ως γυναικα προκειμενου να κερδισουν, χρηματα, προσοχη η ο,τι αλλο θες.

      ...δεν ειναι η πατριαρχια ομως που εχει βαλει στο κεφαλι γυναικων οτι η αξια τους μετριεται μονο στο ποση προσοχη θα εχουν απο τους ανδρες; Δεν μας λεει η πατριαρχια οτι καλα τα βιβλια, αλλα αυτο που εχει σημασια ειναι να εισαι σεξυ και λεπτη και θεαρα; Ποσες ταινιες πχ με τρανσφορμεσιον κοπελας απο σκαθαρι της βιβλιοθηκης σε γκομεναρα εχεις δει, και ποσες με αντρα απο ορκ σε Μπραντ Πιτ;

      Δεν ειναι η πατριαρχια που απαγορευε τοσα χρονια, και τωρα αποθαρρυνει εμμεσα τις γυναικες να εργαζονται και να γινονται ανεξαρτητες; Δεν μας λενε συνεχεια οτι ο αντρας ειναι αυτος που παρεχει;

      Καλο ειναι να δουμε λιγο βαθυτερα ποιος φταιει για τι. Ναι, ο καθε ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του, αλλα παντα υπαρχει το κοινωνικο-οικονομικο κοντεξτ.

      Διαγραφή
    3. Προσεξε, πολεμω και απεχθανομαι την πατριαρχια εξισου. Ο παππους μου ειναι αυστηρα πατριαρχικος τυπος με ο,τι σημαινει αυτο και πλεον δεν θελω ουτε τα τυπικα μαζι του.
      Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αν καποιος εχει ηγετικα χαρισματα και εχει αποδειξει στην κοινωνια του οτι μπορει να αναλαβει πρωτοβουλιες (οχι αυταρχικα φυσικα), πρεπει κατευθειαν να τον γκρεμισουμε. Απλα δεν θελω αυτη η ηγεσια να εχει φυλετικο ή οποιοδηποτε αλλο προσημο. Και γενικα οσα απορρεουν απο παλιες εποχες οπου τα προτυπα ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ, πρεπει να εξαλειφθουν.
      Δεν φταινε φυσικα οι γυναικες που η κοινωνια και τα εργασιακα τους "εοεβαλλαν" να εχουν εμφανιση θεας για να μπορεσουν να κερδισουν το οτιδηποτε. Προφανως. Ειναι κατι που περασε μεσα απο δεκαετιες (αιωνες ισως) κοινωνικης τυποποιησης. Ειναι αυτος ο λογος που οπως ειχε πει ο Μαστροτζης οτι οι αντρες προτιμουν τις μουναρες και οχι τις...οτιδηποτε λιγοτερο εμφανισιακα (δεν θελω να χρησιμοποιησω καποια ρατσιστικη λεξη).
      Η Απωτεροτητα στην τελικη ειναι το σεξ και το ποια φυλετικη ομαδα εχει το πανω χερι στην κοινωνια για να επιβαλλει τους κανονες.

      Ε, ολα αυτα εγω τα κατουραω στα μουτρα

      Διαγραφή
    4. Μα συμψωνουμε απολυτα. Δες για παραδειγμα αυτο που ανεφερες: ενας αντρας με ηγετικα χαρακτηριστικα, ειναι δυνατος, ειναι γεννημενος ηγετης, αμα λαχει οδηγαει και Μπεντλευ και καπνιζει Μαρλρλπδλμπορο και δεν νιωθει μια.
      Μια γυναικα που προσπαθει να κανει το ιδιο ειναι μια αγαμητη σκυλα. Ε αυτο δεν το δεχομαστε. Ουτε το οτι οταν ειναι να δουμε μια γυναικα ως δυναμικη πρεπει ντε και καλα να ειναι μια ματσο πολεμιστρια που βασικα, αφομοιωνει "ανδροπρεπη" χαρακτηριστικα για να γινει σεβαστη.

      Η δυναμη δεν εχει γενος, οπως και η αδυναμια. Ειναι ανθρωπινα χαρακτηριστικα.

      (για να μην αναφερω οτι η ολη συζητηση διαχεεται απο ενα πνευμα cis ετεροκανονισμου γιατι εκει θα μπλεξουμε τις απολλωνιες μπουταρες μας. Ας πουμε απλα οτι ο καθε ανθρωπος εχει ανθρωπινα χαρακτηριστικα και οχι χαρακτηριστικα φυλου)

      Διαγραφή
    5. Αυτο με τις απολλωνιες μπουταρες. Αυτο. Μιλα, πες

      Διαγραφή
    6. Ε τι να πω, ειναι ενα θεμα οταν μιλαμε με binaries, διπολα αντρας-γυναικα. Ετσι αποκλειουμε ανθρωπους τρανς, agender, genderfluid, genderqueer κτλ. Οταν λεμε οτι "οι γυναικες α, οι αντρες β" τοτε αποδεχομαστε οτι τα δυο φυλα ειναι διαφορετικα, οτι δεν υπαρχουν ενδιαμεσα (που υπαρχουν), οτι οι μεν δεχουν συγκεκριμενα, διαφορετικα χαρακτηριστικα απο τους δε, με ο,τι προεκτασεις προβαλει αυτη η αποψη, που στην περιπτωση που ανεφερες μπορει να ειναι πχ ο χαρακτηρισμος μιας ανθρωπινης συμπεριφορας ως εν γενει "γυναικειας" η "αντρικης", καθως και η αποδοση αυθαιρετων ρολων.

      Τωρα αν μαλακιστηκα εντελως και ρωταγες απλα για τα μπουτια, τα μπουτια μου ειναι απολλωνια καθως ετσι τα βλεπω εγω και γενικα ο Απολλων ειναι καλο παραδειγμα γιατι ηταν ομορφο αλλα και καλο μαλακιστηρι και αμα λαχει σου ριχνε και μερικες καταρες. Και αμα ελεγα αφροδισιες μπουταρες θα κλαιγαμε 4 χρονια.

      Διαγραφή
    7. Κυριολεκτουσα γαμωτημου και το 'σωσες τελευταια στιγμη

      Διαγραφή
  6. Ελα ρεεεε...κ εχω το ιδιο ονομα με τη δευτερη...σχεδον δλδ γιατι εγω το γραφω αλλιως στα αγγλικα χεχε!
    Ασε που εκτος των αλλων, εγω αγαπω Κρητη.
    Υπαρχει οντως αυτη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που πατε και μπλεκετε μου λετε ;

    Ταυρος. Βριζωντας μαζι με τον Σταθη Ψαλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να εκφέρω τίποτα για τα πρόσωπα γιατί δεν γνωρίζω. Όσον αφορά το προφανές και βαθύτερο νόημα του άρθρου δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα γραφόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασα να αναφερω στο σχολιο στο τελευταιο σου αρθρο, γιατι αλλαξες παλι το νικ σου;

      Διαγραφή
    2. Αν εμπνευστώ από το άρθρο σου μπορώ να πω πως μου έκανε επίθεση ένα λεφούσι από σεξουαλικά καταπιεσμένες φανατικές φεμινίστριες ή ανοργασμικές αλλά θα ήταν ένα ψέμα εντυπωσιασμού. Θα μπορούσα επίσης να το παίξω μυστικιστής/οραματιστής και να ισχυριστώ ότι με καθοδηγεί η εσωτερική μου φωνή αλλά θα ήταν υπερφίαλο .
      Η πεζή αλήθεια είναι: γιατί όχι; βαριέμαι εύκολα μάλλον. Για αυτό και άλλαξα ολόκληρο το blog. Άλλωστε ο Kakarot είναι ένας γαμάτος φανταστικός τύπος.

      Διαγραφή
    3. Στην αιωνια μαχη θα με εμπνεει παντα ο Βετζεττα

      Διαγραφή
  9. Hello babes in toyland! Τι χαμπαρation?
    Διαβασα ολα τα παραπανω, κειμενο και σχολια και θελω να πω οτι...
    Εφη με δυο ee δεν δινω μια για την περιπτωση σου γιατι απλα προτιμω τον ανθρωπισμο και την καθαρη ισοτητα των δυο φυλλων!!
    Παραλληλα αυτο το αντι-Κρητη δεν το εχω ακουσει ποτε ξανα...
    ...και ερωτω...!
    Τι παιχτηκε κοριτσακι?? Μηπως φαγαμε καμια φολα?
    Γιατι μη μου πεις οτι λογω φεμινισμου δεν γουσταρεις τα leaders γιατι εδω ενας Σταθης ηρθε Αθηνα και πεσανε ολες τ'ανασκελα!
    Δεν θα σου πω για την Κνωσσο που ηταν Σταθμος της Αρχιτεκτονικης και του πολιτισμου αλλα ουτε και οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι... και οχι φιλε χωστηρα, δεν χρειαζεται να απολογεισαι και να κανεις μαθηματα γεωπολιτικης για το νησι μας, υπαρχουν εκατονταδες συγγραμματα που αναφερουν και τα πιο μελανα σημεια αν θελει να διαβασει για να μαθει.
    Παρ'ολη την υποθεση της πατριαρχιας η αληθεια ειναι οτι οι γυναικες κανουν κουμαντο αλλα αυτο πρεπει να εισαι "μυημενος" για να το ξερεις!
    Και μη μας πεις καμια παπαργια οτι στα σφακια οι αντρες και οι γυναικες διασκεδαζουν χωριστα και αυτο σε εξαγριωνει... Ετσι γουσταρουν οι ανθρωποι κοπελια... αυτο κραταει απο τις εποχες της αραβοκρατια, ενετοκρατιας κλπ.
    Αλλα οχι δεν θελω να σε θυμωσω... απλα θελω να σε καλεσω στο Νησι να σε φιλοξενησουμε!
    Να κολυμπησεις στις υπεροχες παραλιες μας ή να κανεις βολτες στα βουνα μας αν ειναι χειμωνας, να πιεις υπεροχα κρασια και πολλες ρακες να τριπαρεις και να ΦΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ απο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΠΟΥ... ειναι φημισμένες σε ολο τον κοσμο ως γνωστόν και μετα ελα να με βρεις να μου πεις αν σου αρεσε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ενταξει κι εσυ πια το παρακανες. Εχει ιδεα απο Κρητη, απλα επιλεγει την σκατοψυχια και τον τσουβαλισμο που ειναι εξισου ηλιθια ιδεοληψια οσο και το οτι η Κρητη ειναι το καλυτερο νησι στο Συμπαν. Το ιδιο και για την κρητικη πουτσα.

      Για τα υπολοιπα θα συμφωνησω

      Διαγραφή
    2. Καλυτερο νησι στο συμπαν οχι αλλα στην ελλαδα ναι γιατι συνδυαζει οτι εχουν ολα τ αλλα, οσο για την κρητικη πουτσα δεν γραφει κατι τε8ειο, που... το ειδες απορω?
      ποικιλια απο κρητικες παραδοσιακες... (α ναι, ξεχασα τη λεξη συνταγες) που ειναι φημισμενες σε ολο τον κοσμο (και οι τελείες μου πεσαν αντι πισω, μπροστα)
      λελ

      Διαγραφή
    3. Ω γαμωτη μου. Προσεχε τι γραφεις μη μου 'ρθουνε ολες μαζι και μετα θα πρεπει να βαλω πανοπλια να ξεφυγω

      Διαγραφή
  10. Αν μου επιτρέπεται να συμμετάσχω κι εγώ στη συζήτηση θα έλεγα ότι μεταξύ της Νικη και της Ephee προτιμώ την φιλοσοφία της δεύτερης. Την θεωρώ πιο έντιμη, ρεαλιστική και ελπιδοφόρα. Μακριά απο συναισθηματικές εξαρτήσεις και συμβιβασμούς. Οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές δεν έγιναν ποτέ με ειρηνικά εκλιπαρώντας ψίχουλα αλλά με βίαιο τρόπο.
    Κι φυσικά δεν υπάρχει ισότητα ούτε πρόκειται να υπάρξει μεταξύ των δυο φύλων (σε μια ιδανική κοινωνία ίσως). Κυρίαρχος θα είναι πάντα εκείνος που θα έχει την όποια εξουσία(οικονομική, πολιτική). Καιρός να την αποκτήσει και η γυναίκα.
    ms bbs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την εχει ηδη κατακτησει η γυναικα την εξουσια ποικιλοτροπως και αυτο βρίσκεται σε αμεση συναρτηση με το επιπεδο αναπτηξης καθε χωρας. Καποιες ειναι ηπιες, καποιες ενοχλουν, καποιες προκαλουν. Αδιαμφισβητητα δουλευουν περισσοτερο απο τους αντρες και εχουν και τους αλλους ρολους.
      Ξερεις τι δεν μου αρεσει σε ολο αυτο? Η γυναικα στην εξουσια χανει με τα χρονια τη θυλικοτητα της, γινεται σκληρη και προσπαθωντας να ανταγωνιστει τον αντρα γινεται "αντρας" τελικα.
      Ειναι πολυ λεπτες οι ισορροπιες.

      Διαγραφή
    2. BBS ο ΚΚ απο κατω σου απαντησε και με βρισκει απολυτα συμφωνο. Και θα ηθελα να προσθεσω και σε αυτο που γραφει η Τινα απο πανω, οτι ο αντρας οταν εχει θεση εξουσιας, αντι να "εκθηλυστει" οπως θα επρεπε να ειναι το λογικα αντιθετο απο τον "εξαρρενισμο" της γυναικας γινεται κατι χειροτερο απο το να εκτραχυνθει εντελως και σε αυτο ελπιζω να ειστε ολοι συμφωνοι.

      Ομως BBS (δεν ξερω αν εισαι αντρας ή γυναικα και δεν θελω να υποθεσω a priori επειδη συμφωνεις οτι εισαι απαραιτητα γυναικα), η φεμινιστικη ακροτητα που εκπροσωπει η Ephee στρεφει ακομα και τις πιο αυστηρες φεμινιστριες εναντιον της διοτι εχει ακριβως την ιδια ιεροεξεταστικη λειτουργια που ειχε και η ιδια η Ιερα Εξεταση τον Μεσαιωνα. Κουτοπονηρια και ευφανταστους τροπους ωστε με ψυλλου πηδημα να δαιμονοποιειται και να καταδικαζεται καθε αντρας. Τετοιες πρακτικες, κουτοπονηρες και βλαβερες χρησιμοποιησαν αρκετες γυναικες σε πολλα σημεια του κοσμου παρασερνοντας αντρες σε συνεναιτικο σεξ και κατοπιν να πηγαινουν στην αστυνομια να καταγγελλουν "βιασμο" προκειμενου να εχουν οικονομικες απολαβες, εκμεταλλευομενες το δικαστικο συστημα που μπαζει απο παντου σε τετοιες υποθεσεις και συνηγορει ακριτα υπερ των γυναικων, θεωροντας εκ των προταιρων οτι οταν η γυναικα καταγγειλει βιασμο, τα λεγομενα της ευσταθουν. Ας μην ξεχασουμε επισης οτι το δικαστηκο συστημα ειναι κατα 99% των περιπτωσεων υπερ της μητερας στο θεμα της επιμελειας των παιδιων. Και αλλα χιλια δυο.
      Μην με παρεξηγησεις. Θεωρω οτι κοινωνικα, εδω και χιλιετιες, οι γυναικες ηταν σχεδον στην ιδια κατηγορια με τους σκλαβους και οπως και με τους σκλαβους, χρειαστηκαν τεραστιοι αγωνες για να αποκτησουν δικαιωματα. Ξερεις ομως ποτε τα απεκτησαν, οταν σε δυσκολες στιγμες αποδεικνυαν ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ αλλα με ακρατο ηρωισμο και κουραγιο οτι ειναι ισαξιες των αντρων...γιατι δυστυχως εμεις οι μαλακες οι αντρες πρεπει να φαμε την αυταρεσκια μας με ενα κουβα σκατα για να το βουλωσουμε. Στους 2 παγκοσμιους πολεμους, που οι γυναικες μαχονταν με περισσοτερο απο 1 τροπους στο Μετωπο και απο τις 2 παραταξεις. Οταν μετα τους πολεμους που υπηρχε ελλειψη αντρων οι γυναικες αναλαμβαναν και διεκπεραιωναν στο ακεραιο και τις αντρικες δουλειες. Δεν δεχομαι λοιπον οτι η βια ειναι ο τροπος αποκτησης ισοτητας. Ειναι μονο ρεβανσισμος και ο ρεβανσισμος φερνει αρχιδια αποτελεσματα (ειδες τι εκανες τωρα; Με εκανες να γραψω σεξιστικο σχολιο).

      Δειξτε στον κοσμο οτι μπορειτε αυτα που μπορουμε κι εμεις: πηγαινετε να δουλεψετε στην καθαριοτητα του Δημου, οπως εκεινες οι 2 κοπελες που ειδα πανω στη σκουπιδιαρα μεσα στη Ρωμη, ψηστριες ΚΑΙ ΨΗΣΤΡΙΕΣ. Και δεν λεω ντε και καλα, εχεις-δεν εχεις πτυχιο να περασεις ενσημα στη χαβουζα, αλλα γιατι αν ψαχνεις για δουλεια θα πρεπει να ειναι ντε και καλα πωλητρια, γραμματεας, σερβιτορα;

      Διαγραφή
  11. Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, το θέμα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ούτε ο φεμινισμος ούτε η πατριαρχια, είναι η εξουσία που δίνει σε κάποιον η χρήση του πολιτικαλι κορρεκτ εργαλειακα και μόνο οπότε τον βολεύει αυτόν για να καλύψει την εξουσιοφρενεια του, όχι Bbs κάνεις να μην αποκτήσει την εξουσία, είναι μονόδρομος η καταπίεση της "σωστής άποψης" όσο και του "ορθου λόγου" μιας και παράγουν μικροδομες κυριαρχίας που βολεύουν την εκάστοτε αυθεντια. Η εξουσία και η κυριαρχία εδώ έρχονται ως verbal virus της κανονικοτητας η της "αντικανονικοτητας" και μας κατσικωνονται στο σβέρκο, μόνο και μόνο γιατί η εφεειε και ο/η κάθενας/μια δεν έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης του παρά μόνο τροπαριο, σκατα στις αυθεντιες λοιπόν. Και σκατα στα μούτρα μου κυρίως που ασχολούμαι σοβαρά με ψυχοπαθολογικες περιπτώσεις (ΚΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Η Νικη ξερει οτι οι ανδρες αποτελουν την πλειοψηφεια των θυματων ενδοοικογενειακης βιας και επισης γνωριζει οτι και ενα μικρο ποσοστο ανδρων πεφτει θυμα βιασμου απο γυναικες»

    Αν αυτό παραπάνω το υποστηρίζει η Νικη ντρέπομαι για λογαριασμό της. Αν αυτό το γράψατε και το υποστηρίζετε εσείς μου είναι ανώφελο να συνεχίζω την συζήτηση μαζί σας.

    Υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αφορούν στη πλειοψηφία τους γυναίκες και μόνο γυναίκες. Οι γυναίκες κακοποιούνται καθημερινά στο σπίτι στο δρόμο και στην εργασία τους. Οι περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν ανάμεσα στα τοίχους των σπιτιών και πίσω από τις κλειστές πόρτες, μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Άντρες, γκόμενοι, πατεράδες θεωρούν τη γυναίκα σκλάβα και ιδιοκτησία τους. Η περίπτωση της Κοζάνης είναι χαρακτηριστική. Τέτοια αποβράσματα θα έπρεπε εσείς οι άνδρες αν τα είχατε αποβάλει αν αγαπάτε όπως υποστηρίζετε τις γυναίκες.

    Δεν αναφέρομαι στη βία σαν πράξη είμαι ενάντια. Αλλά στη καθημερινή σύγκρουση και ρήξη σε ότι κρατεί δέσμια μια γυναίκα. Και γιατί όχι την απόκτηση και χρήση εξουσίας σε όποιο επίπεδο αν αυτή μου επιτρέψει να βελτιώσω τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή για μένα και στους γύρω μου.

    Μην παίρνεται παραδείγματα από ένα μικρό ποσοστό γυναικών στα μέρη που εσείς συχνάζετε. Οι γυναίκες πάντα εργάζονταν σαν δούλες, σκεφτείτε την μητέρα σας και τη γιαγιά σας. Μόνο που σήμερα προτιμούν να εργάζονται για τον εαυτό τους και όχι για κανένα απολίτιστο γουρούνι.

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Ms bbs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι προτιμοτερο να μην μιλησω εγω γιατι μπορει να πω βλακειες, αφ' ενος και αφ' εταιρου θεωρω οτι μιας ευρειας κλιμακας ερευνα που περιλαμβανει χωρες με διαφορετικα πολιτισμικα υποβαθρα οσο αφορα την αντιμετωπιση των γυναικων ειναι πιο βασιμη απο τη δικη μου (ισως προκατειλημενη για την υποστηριξη της γνωμης μου) "αποψαρα". Σε παραπεμπω λοιπον σε μια ερευνα.
      Σε περιπτωση που για καποιο λογο δεν καταλαβαινεις κατι απο το κειμενο, ευχαριστως να σου το εξηγησω.

      http://www.sciencevsfeminism.com/the-myth-of-oppression/violence-by-women/domestic-violence-partner-violence-statistics-worldwide/


      Σε ευχαριστω για το σχολιο σου και το θαρρος της γνωμης σου

      Διαγραφή
  13. Να πω κι εγω για το φυλλο μου, αφου
    δηλωσω οτι δεν ειμαι φεμινιστρια με
    την εννοια που δινουμε σ αυτον τον
    ορο, αλλα πιστευω στην απολυτη ισοτητα
    των δυο φυλλων.
    Εκτος ισως απ την μυικη δυναμη, μια
    γυναικα μπορει να κανει οτι και ενας
    αντρας. Το αν θα πουν μια εργασιομανη
    γυναικα, αγαμητη σκυλα, εξαρταται απο
    την ιδια και μονο.Εξακολουθουμε να μην
    εχουμε ξεπερασει και βγαζουμε ακομα το
    κομπλεξ κατωτεροτητας που μας ειχαν
    επιβαλλει στο παρελθον.Αν μια γυναικα
    εχει ικανοτητες, γνωσεις, σιγουρια και
    αυτοπεποιθηση δεν χρειαζεται να παραμεριζει
    τη γυναικεια της υποσταση.

    Δεν δεχομαι ακομη, οτι υπαρχουν
    γυναικες που κακοποιουνται και
    καταπιεζονται.Υπαρχουν γυναικες που
    ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να κακοποιηθουν και να
    καταπιεστουν και φυσικα μιλω για
    τη σημερινη εποχη που η γυναικα ειναι
    ισοτιμη και προστατευεται απο τους νομους
    και το συνταγμα.
    Εξαιρεση σ αυτο τις υπαναπτυκτες χωρες,
    κατι για το οποιο θα πρεπει εμεις οι
    υπολοιπες να μαχομαστε.!

    Και ενα τελευταιο για τις σχεσεις.
    Κυριες μου την "κακη", ας το πω ετσι,
    συμπεριφορα των αντρων την εχουμε
    προκαλεσει εμεις.Οταν σε μια σχεση
    δεν ειμαστε ξεκαθαρες, αλλα λεμε κι
    αλλα εννοουμε,τη βλεπουμε ανταγωνιστικα
    και προσπαθουμε να επιβληθουμε, μη
    περιμενουμε να μας αντιμετωπισει ενας
    αντρας σοβαρα, ισοτιμα και με σεβασμο.!

    Αγαπημενε Χωστηρα προσπαθησα να ειμαι
    οσο πιο λακωνικη μπορουσα..:):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεδουσσαρα μου τι κανεις;!
      Θα συμφωνησω με πολλα απο οσα γραφεις με εξαιρεση το τελευταιο.
      Σε γενικες γραμμες ειναι βια και ο εντονος διαπληκτισμος και το stalking και να ψαχνεις καθε τρεις και λιγο το κινητο του, ομως η πιο βασικη βια ειναι το ξυλο και εκει ενας αντρας που θα σηκωσει το χερι του στη γυναικα δεν εχει κανενα αλλοθι οτι τον προκαλεσε η γυναικα. Θελει τεραστια ψυχικα αποθεματα θρασσους για να κανεις μια τετοια κινηση και οι αντρες που βιαιοπραγουν σωματικα και μαλιστα κατα συρροη, δειχνει οτι τους ειναι κατι πολυ φυσικο και οτι εχει καλλιεργηθει απο προηγουμενα χρονια. Ειναι συμπεριφορες που ειδαν απο παιδια στο δικο τους οικογενειακο περιβαλλον και τις μιμιθηκαν.
      Καταλαβαινεις λοιπον οτι δεν μπορω να δεχτω οτι οοοοοοοοσο μαλακισμενη και αν ειναι η αλλη, οοοοοτι και αν του ειπε, ακομα και αν σηκωσε χερι εναντιον του, αν ο αντρας σηκωσει και αυτος το δικο του αντι να της δωσει πουλο να παει στο διαολο, σημαινει οτι το ξυλο ειναι γι' αυτον η φυσικη απαντηση σε ολα τα ενδοοικογενειακα του προβληματα

      Διαγραφή
    2. Κρυωνω Χωστηρακο μου και αναπολω το
      καλοκαιρι.:)
      Στον γενικο κανονα αναφερθηκα, δεν το
      εφτασα στα ακρα.Η σωματικη βια δεν ειναι
      αποδεκτη για κανενα λογο και για κανενα
      φυλλο.
      Ηθελα απλα να επισημανω οτι καλο θα ηταν,
      εμεις οι γυναικες, να δουμε πρωτα τα λαθη
      που κανουμε και τον λογο που τα κανουμε και
      μετα να παραπονιομαστε.
      Βλεπω και στο χωρο της δουλειας μου γυναικες
      συναδελφους που τις αντιμετωπιζουν οι αντρες
      "απαξιωτικα".Φυσικο, αφου ουτε ο λογος, ουτε
      το σκεπτικο, ουτε καν η σταση του σωματος τους
      δεν δειχνει γυναικες που απαιτουν σεβασμο και
      ισοτιμια.
      Αν δεν βγαλουμε πρωτα εμεις οι ιδιες το
      κομπλεξ κατωτεροτητας αιωνων πριν, θα λεμε
      ξανα και ξανα τα ιδια πραγματα, θα διαιωνιζεται
      η μαχη των δυο φυλλων.
      Μηπως και αυτα που αναφερεις περι ψαξιματος
      κινητου, τσεπων, ζηλιες και αλλα τραγελαφικα
      απ αυτο το κομπλεξ δεν προερχονται?
      Μια γυναικα σιγουρη για τον εαυτο της δεν
      φοβαται μη χασει τον συντροφο της...ξερει
      τι πρεπει να κανει για να τον κρατησει.
      Αντε γιατι τα παιρνω στο κρανιο με τετοιες
      μικροτητες.!!! :):)

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη που επεμβαινω, αλλα θελω να παρατηρησω ορισμενα πραγματα:

      1)Ο σεβασμος πρεπει να υπαρχει πρωτα απο ολα επειδη ειμαστε ανθρωποι, οχι απο την "σταση του σωματος" η το "σκεπτικο". Ολοι οι ανθρωποι αξιζουν σεβασμου ΕΩΣ ΟΤΟΥ κανουν καποια μαλακια (βια, σωματικη η ψυχολογικη, ειναι μια μαλακια πχ). Λες κατι πολυ επικινδυνο, οτι δηλαδη το αν μια γυναικα αξιζει ισοτιμια βασιζεται στην συμπεριφορα της ατομικα. Κατι που προφανως μπορει καποιος να το ερμηνευσει και εφαρμοσει κατα το δοκουν.

      Οι ανθρωποι ειναι ισοτιμοι, τελεια και παυλα. Ακομα και το χειροτερο κτηνος ειναι ισο απεναντι στο νομο, εχει δικαιωματα, η ισοτιμια δεν ειναι μεταβλητη, ειναι σταθερα.

      2)Τα τραγελαφικα που γινονται με ζηλιες, αφενος ειναι απορροια αιωνων πατριαρχιας που μας λενε οτι η αξια μιας γυναικας μετριεται με την αγαπη, προσοχη κτλ που της δινει ενας αντρας. Το λες μονη σου "να κρατησει τον συντροφο της", δηλαδη η γυναικα (αλλα και ο αντρας, ολοι ειναι υπευθυνοι) πρεπει να αγωνιζεται να "κρατησει" τον συντροφο της, γιατι της εχουνε μαθει οτι γυναικα παρατημενη ειναι ενα τιποτα.

      Ταυτοχρονα, οταν μας βομβαρδιζουν με μπαρουφες τυπου "οι αντρες ειναι πολυγαμικα οντα, θα τσιλιμπουρδησουν γιατι ειναι στη φυση τους" μην ριχνεις το φταιξιμο περι "κομπλεξ" στις γυναικες.

      3)Δεν ειναι υποχρεωση μας να "βγαλουμε το κομπλεξ κατωτεροτητας" που η ιδια η πατριαρχια μας δημιουργησε, πρωτα υποχρεωση ειναι της κοινωνιας να καταργησει τους λογους που εχουν δημιουργησει αυτα τα κομπλεξ in the first place.

      4)Εχεις δει ζηλιαρη αντρα; Συνηθως η ζηλιαρα γυναικα θα ψαξει κινητα, θα βαλει τις φωνες, και εχουμε μονο ελαχιστα περιστατικα που τα σου σπασει τα πραγματα. Οι αντρες που απο τη ζηλια τους δερνουν η δολοφονουν τις συντροφους τους ειναι απειροι, ψαξε λιγο στις στατιστικες.

      5)Αυτο που ειπες που υπαρχουν γυναικες που δεχονται να καταπιεζονται ειναι το πιο επικινδυνο πραγμα που ειπωθηκε, και ειναι το βασικο παραδειγμα victim blaming. Μας λενε μια ζωη, ναι ακομα και στις Δυτικες κοιωνιες, οτι οταν ενα αγορι μας φερεται ασχημα ειναι επειδη μας γουσταρει κρυφα, οταν μας λενε "κατι θα εκανες και εσυ και τον προκαλεσες", οταν ακομα και στην Ελλαδα υπαρχουν γυναικες που δεν ξερουν τα δικαιωματα τους, οταν η κοινωνια θεωρει το διαζυγιο μη αποδεκτη λυση και "κανε υπομονη, αντρας ειναι, θα ριξει τη σφαλιαρα του", πως μου λες οτι οι γυναικες εχουν επιλογη αλλα ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ να κακοποιηθουν;

      Υγ. Οσο για την γυναικα που εχει ικανοτητες και γνωσεις κτλ και ειναι σιγουρη για τον εαυτο της και θα την σεβαστουνε, σε προκαλω να κοιταξεις τις λιστες με το ποσοστο γυναικων σε θεσεις εξουσιας, σε θεσεις ανωτατων ακαδημαικων, και τις ερευνες που εχουνε γινει σχετικα με το ποσο διακοπτουν οι αντρες τις γυναικες σε εργασιακους χωρους.

      Διαγραφή
    4. Δυνατο σχολιο με συμπαγη επιχειρηματα

      Διαγραφή
    5. Αγαπητη Veekk,
      Παντα χαιρομαι μια ωραια συζητηση.!

      Στο1.
      Ο σεβασμος δεν χαριζεται,κερδιζεται
      και μαλιστα καθημερινα.Ο καθε ανθρωπος
      ξεκινα καθε μερα απο το Ο και πρεπει να
      διεκδικησει για να κερδισει τον σεβασμο.
      Ο σεβασμος δεν υπαρχει μονο για τους
      ανθρωπους,αλλα και για ολα τα πλασματα,
      εμβια η μη, αυτου του πλανητη.Δυστυχως
      σαν ανθρωποι δεν δειχνουμε σεβασμο γενικα.
      Αυτο λοιπον που λεω,ειναι οτι εμεις σαν
      λογικα οντα μπορουμε και εχουμε χρεος,αν
      θελεις,να τον απαιτουμε και για μας σαν
      οντοτητες,αλλα να το παω και παρα περα,
      για ολα τα υπολοιπα.

      Στο 2.
      Προφανως και πρεπει η γυναικα να αγωνιζεται
      για να κρατησει τον συντροφο της,οπως και
      ο αντρας πρεπει να αγωνιζεται για να κρατησει
      τη συντροφο.
      Η σχεση ειναι επιλογη,αρα κοινη και ισοτιμη
      η προσπαθεια.
      Η σιγουρη για τον εαυτο της γυναικα (να βαλω
      και τον αντρα) δεν χρειαζεται να ξεκατινιαζεται.

      Στο 3.
      Ξεχωριζεις την γυναικα απο τη κοινωνια.Οι
      γυναικες ειναι μερος της κοινωνιας και γι
      αυτο ΕΙΝΑΙ υποχρεωση μας να βγαλουμε τα
      κομπλεξ της πατριαρχιας ΜΑΖΙ με την κοινωνια.

      Στο 4 και 5.
      Οχι, δεν εχω την εμπειρια της ζηλιας.
      Δεν υπηρξα ουτε παροχος, ουτε αποδεκτης.
      Και φυσικα υπαρχουν οι αντρες που ασκουν
      βια και δολοφονουν.
      Η απορια μου ειναι ομως, γιατι το δεχεται
      μια γυναικα αυτο.
      Μ αυτα που ειπες δειχνεις τη γυναικα σαν ενα
      αβουλο πλασμα που αν πεσει σε καλο αντρα,δεν
      θα εχει προβλημα, αν πεσει στον κακο θα τις
      τρωει.
      Φταει και αυτος που ασκει βια, φταει και αυτος
      που δεχεται να του ασκηθει βια.!
      Με το πρωτο δειγμα ζητας προστασια.
      Αυτο θεωρω οτι πρεπει να κανει μια γυναικα,
      οταν λεω "επιτρεπει" να κακοποιηθει.
      Λες "στην Ελλαδα υπαρχουν γυναικες που δεν
      ξερουν τα δικαιωματα τους", αυτη ακριβως
      ειναι η ουσια. Τα υπολοιπα που αναφερεις,
      κατα τη γνωμη μου παντα, ειναι απλα οι ευκολες
      δικαιολογιες που χρησιμοποιουμε εμεις οι
      γυναικες, για να δικαιολογηθουμε.
      Ειτε γιατι δεν γνωριζουμε τους νομους,ουτε
      ενδιαφερθηκαμε να τους μαθουμε, ειτε γιατι
      θελουμε να καλυψουμε δικα μας λαθη, ειτε
      γιατι βαζουμε πανω απ ολα το τι θα πει ο
      κοσμος και οχι την ακεραιοτητα μας.

      Στο Υ.Γ. σου, δεν διαφωνω, αυτη ειναι μια
      ανοιχτη μαχη ακομα, που πολυ αργα μεν,
      αλλα σταθερα, αλλαζει.

      Διαγραφή
  14. Μεδουσσα αγαπημενη τι κανεις?
    Μαυρα ματια καναμε να σου δουμε...
    Θα συμφωνησω με τα γραφομενα σου!
    Οσο για το την καταπιεση των γυναικων, εχουμε και τις χωρες του τριτου κοσμου που η ισοτητα των δυο φυλλων δεν ισχυει ουτε τυπικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολοι καιροι για μεδουσες, επιασαν
      τα κρυα.!
      Μα το ειπα, γι αυτες τις γυναικες πρεπει
      να παλευουμε σημερα.

      Διαγραφή
  15. Όταν θα πίνω τον πρωινό καφέ μου θα φροντίσω να μένω μακριά από τα σχόλια στο μπλογκ σου γιατί δεν έχουν ανοίξει καλά τα μάτια μου για να διαβάζω ένα κάρο παπαριές. Ας πω αυτή τη στιγμή ότι συμφωνώ με τη μέδουσα και ελπίζω κάποια στιγμή να γράψω κι εγώ το κατιντίς μου αφού θα έχω μπύρες δίπλα μου να μου ηρεμούν τα νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν τη ξέρω την Έφη αλλά ξέρω άλλες "τέτοιες" που αν και όχι σε τέτοια ακραία μορφή, δεν σταματάνε ποτέ να βγάζουν μίσος και να διαστρεβλώνουν ότι τους συμφέρει για να δικαιολογήσουν την κακία τους εκεί που δεν δικαιολογείται. Τις αποφεύγω ευγενικά επειδή άκρη με λογικό, προσγειωμένο, ανοιχτόμυαλο και ήρεμο διάλογο δεν βγάζω και αναρωτιέμαι τι, τις έφτασε σε αυτήν την παθολογική κατάσταση.
    Και το σκεφτόμουν πρόσφατα αυτό το θέμα, επειδή ετοιμάζω ένα άρθρο άσχετο με ταινία, για ένα σκηνικό που μου είχε τύχει κάποτε με ένα τραβεστί, κλασικά διακωμωδώντας την ιστορία, και ανησυχούσα για το πόσο βρισίδι μπορεί να φάω και να κατηγορηθώ για ρατσισμό, ομοφοβία κλπ χωρίς να είμαι κάτι από αυτά, αλλά να είμαι της άποψης, ότι στη σάτιρα μπορείς να χρησιμοποιείς καλοπροαίρετα τις ιδιαιτερότητες του καθένα, και ακόμα περισσότερο του εαυτού σου και να "ελαφρύνεις" ένα δυσάρεστο γεγονός. Βέβαια παίζει και το εξής τώρα τελευταία, το να πεις ότι "δεν είμαι ρατσιστής" ή "δεν είμαι ομοφοβικός" είναι από μόνο του αρκετό να κατηγορηθείς ότι είσαι. Ευτυχώς που δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια, να βγαίνει ο όχλος με τους πυρσούς να κάψει τη μάγισσα. Είναι να τρελαίνεσαι.
    Ένα πράγμα δεν μπορώ ρε φίλε στους ανθρώπους, το μίσος και την κακία. Από σχόλια με ψόφους και καρκίνους με ελαφρά την καρδία σε σόσιαλ μίντια, μέχρι σε ρητορικές και κηρύγματα μίσους φέις του φέις. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. Μπορώ να δικαιολογήσω πολλές συμπεριφορές και να δεχθώ ιδέες που δεν συμφωνώ αλλά αυτό το πράγμα έχει παραγίνει και κυρίως το βλέπω σε νέα παιδιά που περιμένεις να είναι πιο μπροστά. ΌΛΑ ΛΑΘΟΣ. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ και ΔΥΟ ΠΙΣΩ.
    Τώρα, κάτι άλλο ήθελα να πω για το άρθρο σου αλλά ξέφυγα και τώρα το ξέχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα γραψε το κειμενο οπως αρεσει σε εσενα, βασικο να βγει κατι που σου αρεσει και οχι μια παπαρια που εφαγε τρελο μονταζ και πλεον δεν διαβαζεται. Αφου το ετοιμασεις οπως θελεις, στο τελος ή στην αρχη ή ενδιαμεσα διαχωρησε τις πραγματικες σου αποψεις απο το χιουμορ που θελεις να βγαλεις, και ολα θα πανε καλα. Αυτοι που χρειαζεται να το εκτιμησουν-θα το εκτιμησουν

      Διαγραφή
    2. Λανθασμένη Ταινία, πολλοί θα ήθελαν να βγουν με πυρσούς καίγοντας κόσμο. Οι μεν τους δε, οι δε τους μεν, οι άλλοι τους παράλλους, οι παράλλοι τους άλλους μέχρι να μη μείνει κανείς δίχως να φλέγεται. Και έτσι καθυστερημένοι που είμαστε σαν όντα δεν το βρίσκω απίθανο να γίνει κάποια στιγμή

      Πρόεδρας ΑΠΙ

      Διαγραφή
  17. ΡΕΤΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΜΟΝΤΥ ΡΥΤΗΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.

    https://www.youtube.com/watch?v=dtDUmD9MYNg

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΤ ΣΙΝΕΜΑ:
    -ΤΟ ΚΑΚΟ
    -ΤΟ ΚΑΚΟ ΙΙ
    -ΚΑΛΤ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ 80
    -ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΥΦΑΔΙΚΑ

    ΦΕΡΤΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ !!! ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!!1 ΔΩΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΧΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ Η ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ MOTORHEAD ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΧΕΡΟ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟ Η ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ EAGLES !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μενα που το αναρτησες και δεν στο σβηνω, δεν εχει τιποτα ρε τσιπη;

      Διαγραφή
    2. Η ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΟΥΙ ΣΕ ΝΤΕΛΟΥΞ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ.

      ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΟΝΟΠΟΛΥ, ΣΤΡΑΤΕΓΚΟ ΚΑΙ ΤΙΤΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Να γραψω διευθυνση να μου στειλεις τα δωρα μου;

      Διαγραφή
  18. Παλιός καλός Χωστήρ με controversial αρθρο και πληθώρα σχολίων-συζητήσεων από κάτω. Εύγε νέε μου! Bill murray approves:
    http://24.media.tumblr.com/ae46cac6a0265ecf1ceac8fd2d9c1d12/tumblr_mifyvskCnM1rrx588o1_400.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικο σου και του Γουιλιαμ του Μαρρεϋ σιλ οφ απρουβαλ ειναι η ανταμοιβη μου.

      elPre, γιατι μου αξιζει

      Διαγραφή
  19. Δεν ξέρω αν είμαι φεμινίστρια αλλά με ενοχλεί όταν κάποιοι κομπλεξικοί που δεν τους έκατσε η Λόλα στην πενταήμερη, ή τους πλήγωσε το ανύπαρκτο εγώ τους ξεσπάν πάνω στις γυναίκες. Φέτος, μάλλον το 2015 βίωσα αρκετές φορές την απαξίωση στον επαγγελματικό μου χώρο...Χώρος που αν κοιτάξεις προσεκτικά είναι γεμάτος γυναίκες υπαλλήλους...και αυτό γιατί..γιατί ο πελάτης είχε τα δικά του υπαρξιακά ζητήματα...τον έστειλα στον διάολο λέγοντας του ότι με προσβάλει ως υπάλληλο πρώτα και μετά ως γυναίκα...μάλλον τον έχασα απο πελάτη..κρίμα.

    Όσο για το θέμα της Κρήτης θα μπορούσα να γράψω πολλά πράγματα γιατί μου την σπάνε οι Κρητικοί...αλλά η αλήθεια είναι πως όσο ενοχλητικοί είναι οι συγκεκριμένοι Κρητικοί τόσο σπαστικοί γίνονται και οι δικοί μας οι Πόντιοι. Αν θα έπρεπε να σου δείξω με το δάκτυλο ποιοι Κρητικοί μου φέρθηκαν άσχημα, δεν θα μπορέσω γιατί όλοι τους ήταν καλοί.

    Δεν ξέρω ποια είναι αυτή και τι κόλλημα έφαγε, αλλά προσωπικά με ενοχλούν περισσότεροι οι Κρητικοί εκτός Κρήτης που το παίζουν Κρητίκαροι (όπως και οι Ελληναράδες), όταν εγώ έχω ζήσει περισσότερο καιρό απο αυτούς στην Κρήτη. Τέλος με ενοχλούν οι Κρητολάγνες γκόμενες και όλοι αυτοί οι συμπολίτες μου που επειδή πήγαν Κρήτη 15μέρες και πέρασαν τέλεια, μου πρίζουν τα ούμπαλά πως η ζωή στην Κρήτη είναι όπως οι 15 μέρες διακοπών τους.

    Άσε μας μωρή κουκλίτσα μου που πηδήχτηκες με τον Βαρδαλαχάκη από τον Κρουσσώνα και νομίζεις πως όλοι είναι σαν αυτόν, αν σου άρεσε τόσο η Κρήτη ρε τουριστάρα, τράβα ζήσε στον Αξό να δεις πως είναι η ζωή εκεί πάνω και μετά έλα να μου το παίξεις μάγκας. Ορίστε φορτώθηκα χωρίς λόγο και ξέχασα που ήθελα να καταλήξω. Η Κρήτη θέλει αρχίδια για να τη ζήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με τα οσα ειπες και εθεσες πολυ σωστα και ισορροπημενα το θεμα του φεμινισμου, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΥΡΙΩΣ στο θεμα του πελατη σου, διοτι κυριε δεν μπορεις να ερχεσαι στο μαγαζι απογοητευμενος/κακογαμημενος/ψεκασμενος/προκατειλλημενος και να ξεσπας στο ατομο που σε εξυπηρετει. Η ευγενεια ειναι μεγαλη αρετη και βοηθαει στην επικοινωνια και την πληρη καλυψη των αναγκων σου, αν εσυ πας αδικαιολογητα για να κανεις τσαμπουκα θα σε περιμενει -συνηθως- μια δυσαρεστη εκπληξη

      Διαγραφή
  20. Νομιζω στο θεμα της Κρητης εισαι λιγο υπερβολικη... αλλα για τις κρητικολαγνες γκομενες θα συμφωνησω γιατι οταν εγινε αυτο το σκηνικο με το Σταθη, τα ειχα παρει στο κρανιο.
    Αξος Λαικ! ειναι απο τα αγαπημενα μου χωρια (αξος μυλοποταμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίνα μου, ως Πόντια, χωρίς πατρίδα και ξεριζωμένη...δεν αντέχω τους Κρητικούς που κλαίγονται γιατί η Κρήτη είναι μακριά και μιλάν για ξενιτιά και πόνο...ειδικά όταν πετάει η Ryanair στα Χανιά...σίγουρα μπορεί να υπερβάλω...αλλά πέρα του οτι εγώ δεν υπερβάλω ποτε (...έλα λίγο...) οι αντιδράσεις των Κρητικών γύρω μου είναι υπερβολικές από μόνες τους.

      Ωχ...δεν ήξερα ότι και άλλα άτομα έχουν πάει εκει χαχαχα

      Διαγραφή
  21. Φιλη χαιρομαι για την απαντηση σου!
    Ολη αυτη η συμπεριφορα των κρητικων ειναι διαφορες ξεπατικουρες απο το παρελθον και την ιστορια.
    Ειμαι απο το νησι και ξερω τι εννοεις.
    Αν δεν κανω λαθος αυτη η "υπερβολη" ειναι καταλοιπα απο τους κατακτητες.
    Ειναι ενα στυλ που δεν το υιοθετουμε ολοι, ομως το εχουμε μαθει και ξερουμε να το αντιμετωπιζουμε.
    Πως να ξεχασω την καφριλα με το βιντεο του Λευτηρη Ελευθεριου "Greek Crisis-Ζωνιάνα", που οταν το ειδα εκλεγα απο τα γελια για 5 ωρες και δεν μπορουσα να πιστεψω ολα οσα επακολουθησαν...?
    Ειληκρινα ντραπηκα παρα πολυ με τη μαλακια που μας δερνει...
    Αυτοι που λενε για ξενιτια, ισως ειναι καποιοι που για διαφορους λογους δεν γυρνανε πισω.
    ...αλλα ξερεις κατι? και γω γκρινιαζω ρε γμτ για το ταξιδι, γιατι δεν ειναι σαν τους αλλους που στη βαραει, παιρνεις το αυτοκινητο και σε 2 -3ωρες εισαι λαμια λαρισα βολο σαλονικ... Θελει προγραμμα, εισιτηρια, λεφτα γμτ μου δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή