Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ




"...μέσα στην τελειότητά μου, η φύση μου έδωσε μόνο ένα ελάττωμα: να πρέπει να γυμνάζομαι σκληρά για να διατηρώ τέλειο και το κορμί μου"

Χωστήρας





Προειδο-ποίηση:

η παρακάτω ανάρτηση εκλαϊκεύει με πολύ παραστατικό τρόπο, πως αυτό που τρώτε γίνεται σκατό κι αέρια και σκοπό έχει την μόρφωση, όποιος ευαίσθητο στομάχι να πα να πα να πα να γαμηθεί











 κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά άρθρα επιστημονικά για το πως λειτουργεί το πεπτικό σύστημα, όμως  δεν τα διάβαζε κανείς, γιατί ποιος χέστηκε και δεν το πήρε χαμπάρι.

Μετά άρχισαν να βγαίνουν άρθρα με θέμα τα είδη της κουράδας και της κλανιάς, που εκτός από μπιχλώδη και αλλοπρόσαλλα προκαλούσαν πάντα την χλεύη μου κι αν έπρεπε να παίρνω μια κάμψη για καθ' ένα απ' αυτά, θα ήμουν τώρα μποντυμπιλντεράς.









εδώ θα τα μάθετε όλα με τρόπο διδακτορικό και ευνόητο, γι' αυτό ανάψ'τε τσιγάρο, καθίστε αναπαυτικά στη χέστρα με το χέρι στο λάπτοπ και πάμε για να μάθουμε για το σώμα μας.





Όλο μας το κορμί είναι στην ουσία ένα μάτσο σωλήνες επί σωλήνων μέσα από τους οποίους περνάνε ένα λογιώ-λογιώ πράματα (επική εισαγωγάρα έτσι;!)

Το πεπτικό σύστημα αποτελείται από τους πιο χοντρούς απ' αυτούς τους σωλήνες, με εξαίρεση το δικό μου σώμα που έχει έναν σωλήνα που είναι ακόμα πιο χοντρός, αλλά για το αναπαραγωγικό σύστημα θα μιλήσω σε επόμενο άρθρο.


Ο ρόλος του είναι να πάρει τα σκατά που έβαλες στο στόμα σου και να τα μετατρέψει σε μια καφέ μάζα, διαφορετικής πυκνότητατς και υφής (με βάση αυτά που έφαγες και με βάση αυτά που έχει περάσει κι αυτό το καημένο), κλανιά διαφορετικής οσμής και ωφέλιμο φορτίο που θα παραμείνει στο σώμα σου.



παραλείπουμε οισοφάγους και στοματικές κοιλότητες και πάμε κατευθείαν στον πατσά, δηλαδή στο στομάχι.


Η λειτουργία της πέψης είναι σαν μια τσόντα χωρίς σενάριο, αλλά με μπόλικη δράση!!!
    Μπαίνοντας η τροφή στο στομάχι, πέφτει η πρώτη πούτσα: το συκώτι, η χολή και το πάγκρεας έχουν ειδοποιηθεί μέσω νευρικών σημάτων ότι έχουμε σαβουρώσει πάλι και στέλνουν καυστικά υγρά και ένζυμα, προκειμένουν να διαλύσουν τα σουβλάκια, τα τζατζίκια, τις κοκακόλες και τις λοιπές μαλακίες, σε μικρότερα κομμάτια.
Ανάλογα με το είδος της τροφής εξαρτάται ο χρόνος της παραμονής τους στο στομάχι. 
Η πίτα και οι πατάτες και η κοκακόλες (υδατάνθρακες) διαλύονται γρηγορότερα και φεύγουν τράνσφερ για λεπτό έντερο, ενώ το καθαρό χοιρινό (πρωτεΐνες) περνά περισσότερη ώρα στο στομάχι. Αυτό που πραγματικά μπαστακώνεται και δεν λέει να φύγει είναι τα κομμάτια του λίπους που γαμιέται η μάνα του οξέως και των ενζύμων μέχρι να τα διαλύσει και να πάρουνε βίζα για λεπτό άντερο.









Το φαΐ, που έχει πλέον τη μορφή του μουνιού της μάνας σου χυλού, μπαίνει στο λεπτό έντερο και ξεκινάει η πούτσα "νάμπερ του".
 Το λεπτό έντερο εσωτερικά έχει τη μορφή φλοκάτης με μικροτριχίδια που καλύπτουν το εσωτερικό του και σκοπό έχουν να τραβάνε τα θρεπτικά συστατικά του χυλού για να σταλούν στο σώμα σου. Είναι σαν να χύνεις τη γκόμενα και έχεις άλλες πεντέξιεκεί να γλύφουν φλόκι την ώρα που πέφτει. Δεν θα τα γλύψουν όλα, αλλά μονάχα τις πιο μεγάλες και απολαυστικές σταγόνες.


αφού ο χυλός έχει φάει το πρώτο και το δεύτερο παρτούζωμα, ετοιμάζεται για να περαστεί κι ένα τελευταίο χεράκι από το παχύ έντερο γι' αυτό που ονομάζεται επιστημονικά "τα απογαμήδια", δηλαδή, αυτά τα υπόλοιπα λίγα πράγματα που τυχών δεν απορροφήθηκαν από τις δύο προηγούμενες διαδικασίες.
 Σαν να λέμε, έχεις μια πρωτοεμφανιζόμενη για τσόντες η οποία περνάει την "ακρόαση" από τον παραγωγό, παίξει στην πρώτη της τσόντα, όπου την περνάνε 2-3 χέρια όλοι οι "ηθοποιοί", οι οποίοι της πηδάνε μέχρι και αφαλό-αυτιά-ρουθούνια, εεεε στο τέλος πηδάει και ο καημένος ο καμεραμάν.
Αυτός ο καμεραμάν είναι το παχύ έντερο.



Από 'κει πλέον το -ότι έχει απομείνει- επεξεργασμενο φαγητό, μαζεύται όλο στο Ορθόν, που είναι το τελευταίο κομμάτι του παχέως κι από 'κει σουτάκι από τη σούφρα στο γκαμπινέ σας!!!!!






Χοντρικά-χοντρικά έτσι λειτουργεί το πεπτικό μας σύστημα, αλλά αν έκλεινα εδώ την ανάρτηση, θα πήγαινε τόσο άπατη από θέαση, όσο και η τελευταία ανάρτηση του "σελεμπριτουλίνι" που δεν την διαφήμισα πουθενά.







    Ας δούμε λοιπόν μερικά επί μέρους σημεία του πεπτικού που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.




Το σάλιο μας περιέχει τα πρώτα ένζυμα που διαλύουν και βοηθούν και στην κατάποση της τροφής. Είναι σαν να λέμε οι μακιγιέρ της κοπέλας που θα πηδήξουν τα ρεμάλια με τις μακρές ψωλές.
 Η έκριση σάλιου ξεκινάει όταν ο εγκέφαλος δώσει άδεια ότι "πεινάω και βλέπω τροφή, στρώσε μάνα να φάω". Όσο κουνάς το στόμα στο μάσημα, τόσο πιο πολύ σάλιο εκρίνεται.


Ενώ η κατάποση της τροφής είναι μια λειτουργία που την ελέγχουμε εμείς, παρόλ' αυτά, το κατέβασμά της από τον οισοφάγο και μετά από το στομάχι και μετά στα έντερα γίνεται χωρίς τον δικό μας έλεγχο από μια σειρά μυών που το κάνουν αυτόματα για μας. Είναι όπως στο γύρισμα της τσόντας, που ναι μεν θες πήδουλες και πηδιώμενες, αλλά χρειάζεσαι κι ένα μαλάκα να σου φέρει κι ένα κρεβάτι.




Ο εγκέφαλος και ο μυελός των οστών της σπονδυλικής στήλης εκρίνουν 2 χημικές ουσίες-ρυθμιστές που ελέγχουν τη λειτουργία της πέψης

α) την ακετυλχολίνη, η οποία δίνει εντολή στους μύες των εντέρων να γαμήσουν πιο γερά την τροφή, να της σκίσουν τα βάρδουλα, να της ανοίξουν τον πάτο με γρύλλο και αν είναι δυνατόν να της ανοίξουν και καινούριες τρύπες αν δεν φτάνουν αυτές που έχει και την...

β) αδρεναλίνη(!!!!!), που δίνει εντολή να σταματίσει το ξεκώλιασμα γιατί αιμοραγεί κι απ' τις πατούσες και είναι ώρα το συνεργείο να κάνει διάλειμμα για κολατσό






Τα περισσότερα από τα αέρια της πορδής σου, δημιουργούνται από μη-πέψιμους ή υπερβολικούς υδατάνθρακες. Τα φασούλια π.χ. και τα μανιτάρια έχουν πολύπλοκους υδατάνθρακες που δεν πέπτονται κανονικά......για να φτάσω στο ψητό......οι χορτοφάγοι κλάνουν πολύ περισσότερο από τους κανονικούς ανθρώπους και να παν να γαμηθούνε.
Από την άλλη, η οσμή της πόρδας που μόλις εκτόξευσες, οφείλεται σ' αυτό που ονομάζεται "εντερική πανίδα", δηλαδή το σύνολο των μικροοργανισμών που ζουν στα έντερα και διασπούν ακόμα περισσότερο την τροφή, χέζοντας παράλληλα μέσα στο άντερό μας ό,τι έφαγαν. Οι μικροοργανισμοί αυτοί παρέχουν με περισσότερη ευκολία κάποια σάκχαρα και διάφορες άλλες ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός. Είναι δηλαδής μια "συμβιωτική σχέση" .




ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ



.....αυτό που ενδιαφέρει τους πάντες λέμε!!!!!!




..............................................................................



κυρίες και κύριοι, με μεγάλη μου λύπη σας ανακοινώνω ότι όχι, το πρωκτικό σεξ δεν βοηθάει στη δυσκοιλιότητα, οπότε ας μην το παίζουμε γιατροί του τύπου "μωράκι μου δεν το κάνω για μένα, αλλά για σένα". Κι εξηγώ:

η μαλαπέρδα σου μπορεί να είναι γαμάτη.....μπορεί να είναι σκληρή και μακριά, μπορεί επίσης να είσαι ο τέλειος εραστής και να πηδάς τη γκόμενά σου από το γκώλο τόσο όμορφα που να χύνει κι από τ' αυτιά.
 Μπορεί να θεωρείς ότι αν της ξεσφίξεις τη ροδέλα, θα μπορέσει επιτέλους η κοπέλα σου να χαρεί την ευλογία του χεσίματος κι έτσι να έχεις τερπνόν και ωφέλιμον μαζί.
....μπορεί να νομίζεις ότι είσαι ο Χωστήρας, αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αλλά δυστυχώς η δυσκοιλιότητα οφείλεται στο ότι τα "λος κόπρανος" είναι πολύ σκληρά και ξερά....να όπως η μαλαπέρδα σου και δεν μπορούν να κινηθούν εύκολα στο έντερο με αποτέλεσμα να πρέπει να πας στο μαιευτήριο για να πα να χέσεις κι όταν γεννάς (με το καλό) να θες 2 κιλά ηρεμιστικά και παυσίπονα για να την παλέψεις, μόνο και μόνο για να δεις ότι, αντί για το δεινόσαυρο που νόμιζες ότι είχες στο άντερο, έβγαλες μια μαλακία και μισή.........





θα κλείσω αυτή την ανάρτηση με τις μεγάλες μου ευχαριστίες στους μισητές μου που μαζευτήκανε όλοι μαζί κι έγραψαν ένα καταπληκτικό τραγούδι για να με φτύσουν στη μάπα που είμαι τόσο γαμηστερός κι απίστευτος.

Το τραγούδι το λατρεύω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!







και οι στίχοι και η μουσική γαμούνε!!















18 σχόλια:

  1. Επιστημονικότατο
    (αλλά.. *οισοφάγος).

    Θέλω να προσθέσω ότι η πέψη του κρέατος γίνεται στο στομάχι, των φρούτων στο έντερο. Γι αυτό αν θέλουμε ίσια κοιλιά και σωστή απορρόφηση βιταμινών δεν τρώμε ποτέ φρούτο με ή μετά το φαγητό αλλά άλλη ώρα, αντί για γεύμα.
    Εξαιρείται 1 φρούτο (αλλά δε θυμάμαι ποιο).
    Τα λαχανικά, αντίθετα, ενδείκνυνται διότι διευκολύνουν την πέψη. Εξαιρείται 1 (που επίσης δεν το θυμάμαι μα ας ονομάσουμε την πατάτα λαχανικό κι ας την αποφύγουμε διότι 1. παχαίνει, 2 δε μου αρέσει).

    Μα.. αλήθεια γράφεις ακόμα στο σελεμπριτουλίνι; Πάω να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι η πρώτη φορά που δεν σε βρίσκω πλήρως διαφωτιστική, το ένα λαχανικό μάλλον ειναι η ντομάτα, αλλά η ντομάτα δεν είναι λαχανικό αλλά φρούτο.

      η πατάτα δεν ενδύκνειται σε συνδιασμό με κρέας γιατί παχαίνει!

      Διαγραφή
  2. Εκτός από το πρωκτικό σεξ, κι αυτό το άρθρο δε βοηθάει στη δυσκοιλιότητα, γιατί έτσι και στρωθείς να χέσεις κι έχεις τα γραφόμενα του Χωστήρα και το τι συμβαίνει μέσα στα αντεράκι σου στο μυαλό σου, το'χασες το τρένο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μου λες για αναπαραγωγικά συστήματα πάλι θα μιλήσεις για το δικό σου ή για εμάς των κοινών θνητών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. των κοινών θνητών μόνο. Για το δικό μου έχω κάνει πολλές εκτενείς αναφορές!

      Διαγραφή
  4. "εδώ θα τα μάθετε όλα με τρόπο διδακτορικό και ευνόητο, γι' αυτό ανάψ'τε τσιγάρο, καθίστε αναπαυτικά στη χέστρα με το χέρι στο λάπτοπ..."

    Ωπ!

    Tilt!

    Δεν καπνίζω και δεν έχω λάπτοπ, οπότε σταμάτησα να διαβάζω σ' εκείνο το σημείο...
    (αλλά έτσι κι αλλιώς σκατένιο φαινόταν το άρθρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. της θειάς σου...!!!

      αλλά δεν θέλετε να μορφωθείτε ρε ντουγάνια, θέλετε μόνο να μαθαίνετε για πούτσες και μουνιά....θα σας τα δώσω πάλι ρε πούστηδες

      Διαγραφή
  5. Και διδάκτορ και ανώτερος άνθρωπος!Φάγανε σκατό οι μισητέ σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "μισηταί"*, μάθε βρε μαλάκα ορθογραφία γαμώ τα λεφτά σου!!!

      φοβάμαι τι θα αντικρίσω το χειμώνα όταν μπω να διαβάσω όλα σου τα άρθρα

      Διαγραφή
  6. Χρειάστηκα δυο μπύρες για να το διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=FBcDPQlAchI

    ΝΑ ΡΕΕΙ, ΝΑ ΡΕΕΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικά μας παιδιά, τους είχα δει ζωντανά όταν ήμουν πιτσιρικάς, ειδικά ο κιθαρίστας τους ο "Ζούγκλας" με την επική μαλούμπα, ουκ ολίγες φορές είχε μπλέξει χορδές με τρίχες!

      Διαγραφή
  8. Σάγια, μωρέ μαλάκα; Σάγια, γαμώ το Βελζεβούλ μέσα; Σε λίγο θα μας βάλεις και Derek Liontis και θα μας πεις ότι γαμάει κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχααχα!!!ρε μαλάκα είναι το μοναδικό της κομμάτι που μ' αρέσει, τα υπόλοιπα είναι τίποτα....και ποιός στο διάλο είναι ο Λιόντης;;;;

      Διαγραφή